Ragdoll cattery

werkwijze

U wilt misschien een kitten van ons. En dan. Een paar praktische en zakelijke regels


Na mail of telefonisch contact komt u op de wachtlijst voor een kitten.  Ongeveer 1 week na de geboorte van de kittens is het geslacht en de aftekening bekend, na enkele weken kunnen we ook meer over de kleur zeggen.

Indien er een kitten met de kleur, geslacht en aftekening  van uw gading beschikbaar is komt u als de kittens een week of 4 zijn een keertje langs om kennis te maken. Hierna is de optie pas echt een feit. Want alleen na persoonlijk kennis gemaakt te hebben kunnen we immers pas zeggen of het klikt tussen U en ons , of we met het kitten U kunnen bieden wat U wilt/verwacht en andersom. Of U ons en het kitten kunt bieden wat wij van een nieuw baasje van onze kittens verwachten.

Indien wij beiden de optie om willen zetten in een reservering vragen wij een kleine aanbetaling van 50 euro. Indien u alsnog afziet van de koop houden wij de aanbetaling.

    

Ook wij behouden het recht om alsnog af te zien van de koop. In dat geval ontvangt u de aanbetaling terug. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor.

In de periode dat het kitten bij ons verblijft bent u natuurlijk van harte welkom om te komen kijken

Wij zorgen ervoor dat het kitten optimaal gesocialiseerd wordt. We wennen het kitten aan harde geluiden, zoals de stofzuiger, aan kinderen en honden, aan een halsbandje, en nemen het kitten mee in de auto naar de dierenarts

       

Algemeen:

- Wij zijn wat terughoudend om een kitten te verkopen aan een (nieuwe) eigenaar die geen andere huisdieren en mn geen andere katten heeft. Want ondanks dat een ragdoll op zich prima alleen kan zijn en sommige andere/oudere katten geen nieuw huisgenootje accepteren zijn wij toch van mening dat een ragdoll een maatje verdient.

-Wij vragen voor een Ragdoll-kitten 700 euro. Dit is onafhankelijk van het geslacht de kleur en de aftekening. Indien u eerder een ragdoll bij ons heeft gekocht is de prijs 650 euro en als u 2 kittens uit hetzelfde nest wil hebben betaald u 1300 euro.

-De kittens blijven minimaal 13 weken bij ons. Langer ivm uw persoonlijke situatie  is meestal geen  enkel probleem

-Natuurlijk zijn de kittens gechipt, 2 maal geënt, ontwormd, vrij van vlooien en hebben een prachtige stamboom wanneer ze ons huis verlaten. Verder krijgt u een kittenpakket waarin voer voor de 1e week en een USB stick met de leukste foto’s van de tijd dat wij van het kitten hebben mogen genieten.

-Indien u later nog vragen heeft over u ragdoll bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen. Sterker nog: wij hebben eigenlijk met alle kittenkopers nog (een heel erg leuk) contact

-Wij verkopen de kittens met een contract waarin o.a. staat dat de ragdoll vrij door het huis moet kunnen lopen en dat er met de ragdolls niet gefokt mag worden. De ragdoll dient binnen de leeftijd van een jaar gesteriliseerd / gecastreerd te worden

       

-Indien u om welke reden dan ook later weer afstand moet doen van de ragdoll hebben wij het 1e recht op terugkoop/ terugname.